Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa

Centrale verwarming op houtblokken - biomassa

Deze houtverbrandingsketels zijn geschikt voor mensen die over houtblokken kunnen beschikken. Alle soorten droog hout kunnen perfect verbrand worden. Daar waar ze de houtblokken vroeger gebruikten voor de gewone open haard , de houtkachel of de inbouwcassette kan men door gebruik van deze ketel uw hele huis verwarmen en van warm water voorzien.

Naargelang het model kunnen stukken hout gebruikt worden van 30 tot 100 cm. Het hoge verbrandingsrendement ligt tussen 85 en 90%. Zelfs het kleinste model kan door de grote vuldeur (56 cm) gevuld worden met grote stukken hout.

Deze ketels komen uit Duitsland . Er zijn 3 verschillende formaten beschikbaar, van 15 tot 80 kW. Ze zijn TÜV goedgekeurd en voldoen aan de DIN normen. De ketels garanderen een lange levensduur door hun robuuste constructie vervaardigd uit 6 mm ketelstaal.

Microprocessor gestuurde biomassa houtverbrandingsketel

De biomassa houtverbrandingsketel kan aangesloten worden op de bestaande radiatoren en is dus geschikt voor nieuwbouw of verbouwing. Eénmaal met stukken hout gevuld en aangestoken, functioneert de ketel volledig automatisch: zowel de temperatuur van het ketelwater als de temperatuur van de rookgassen wordt gemeten.

De microprocessor regelt dan volledig automatisch, via de instelling van de hoeveelheid lucht voor de verbranding, hoe snel het hout mag verbranden en regelt zo de capaciteit van de verbrandingsinstallatie. Gebruikt men veel warmte, dan gaat de ketel hard branden. Gebruikt men weinig warmte, dan brandt de ketel heel traag.

Contacteer ons voor meer informatie !Klik op de foto's om te vergroten
Voorraad houtblokken Buffervat voor de opslag van warmte Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa Centrale verwarming op houtblokken - Biomassa