TEGOLA bv - Tel. (+32)(0)476 881 488 Home | Contact | Le bois granulé comme combustible: cliquez ici !
Pellets als brandstof

Wat zijn pellets

Houtpellets zijn een hernieuwbare brandstof op basis van hout. Pellets zijn droogpeperste houtkorrels van ongeveer 7 mm dikte en 1 à 3 cm lang, gemaakt van afvalhout zoals zagemeel en spaanders dat zonder bindmiddel en lijm geperst werd tot korrels. Door het succes van de pellets worden ze nu ook meer en meer rechtstreeks uit hout geproduceerd.

Houtpellets zijn relatief compact en hebben een lage vochtigheidsgraad. Daardoor kunnen ze zeer efficiënt en schoon verbrand worden. Twee kilo pellets hebben dezelfde energie-inhoud als een liter stookolie of een kubieke meter aardgas. Zij verbranden CO2 neutraal.

Door hun vaste en kleine vorm kunnen ze eenvoudig automatisch naar een brander getransporteerd worden. Houtpellets worden ook in België geproduceerd en zijn vlot verkrijgbaar. Houtpellets voldoen aan de DIN normen.

Stockage van pellets

Grote hoeveelheden houtpellets kunnen los geleverd worden en met een blaaswagen ingeblazen worden in de stockageruimte. De stockageruimte kan een afgemaakt gedeelte in kelder, tuinhuis of werkplaats zijn maar kan evengoed een kleine container zijn. Ze kunnen ook geleverd worden in zakken van 15 kg . Dit systeem is spaarzaam in verbruik, volautomatisch, laag energieverbruik, geen onaangename geuren van olie of gas. Een pelletketel wordt meestal genomen omwille van de kleinere benodigde opslagruimte en het bijhorend comfort.